Zombiewalk wijzigt startlocatie en route door ‘overweldigende’ belangstelling

De vierde editie van de populaire Zombiewalk, op zaterdag 27 oktober, start op het laatste moment vanaf een nieuwe plek. Vrijdagavond, een dag voor tocht, maakt de organisatie bekend dat het verzamelpunt gewijzigd is naar het Grotekerkplein. De reden: “in verband met de overweldigende reacties op dit evenement”, schrijft de organisatie.

In eerste instantie zou de Zombiewalk van start gaan in de Koopgoot. In overleg met Gemeente Rotterdam is besloten om een ruimere verzamelplek te kiezen. Op Facebook hebben namelijk duizenden Rotterdammers zich als geïnteresseerde aangemeld. Vanwege de grote interesse heeft de organisatie ook extra kosten moeten maken voor beveiliging, schrijven ze. “Donaties zijn daarom erg welkom”.

De deelnemers waggelen vanaf 20.30 uur verkleed en opgemaakt tot zombie, door de Rotterdamse binnenstad. De straten zijn voor de gelegenheid omgedoopt tot de Lijkbaan en de Witter dan With-straat. Hoe de route verandert door de nieuwe startplek, wordt ter plekke bekend gemaakt.

OPEN Rotterdam doet op Facebook LIVE verslag van de Zombiewalk. Houd achteraf ook onze website in de gaten voor de reportage.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter