Zomercarnaval gezelligste evenement van Nederland: ‘Brengt de stad positief in het nieuws’

Het Zomercarnaval is het gezelligste evenement van Nederland. Dat blijkt uit het Evenementen Merkenonderzoek 2023 van Hendrik Beerda Brand Consultancy. Ook staat het North Sea Jazz Festival op nummer 8 van de populairste evenementen van dit jaar.

“Hoewel Rotterdam een van de populairste steden van Nederland is, staat de stad niet bepaald bekend om zijn vrolijkheid. Het traditionele beeld van een ruige havenstad overheerst nog steeds. Als vrolijkste evenement van Nederland brengt het Zomercarnaval de stad jaarlijks positief in het nieuws”, concludeert merkadviseur Hendrik Beerda naar aanleiding van het onderzoek.

Ook meent Beerda dat het North Sea Jazz Festival de internationale allure van Rotterdam versterkt.

Het Evenementen Merkenonderzoek is met de Universiteit van Amsterdam ontwikkeld en wordt sinds 2016 uitgevoerd. In datzelfde jaar kwam Rotterdam op nummer drie te staan van beste evenementstad van Nederland.

Zomercarnaval 2023
Wij vieren dit jaar ons 10-jarig jubileum en daarom pakken we uit; ook tijdens het Zomercarnaval op zaterdag 29 juli! OPEN Rotterdam rijdt namelijk voor het eerst mee in de zomerse Straatparade. Vanaf een prachtige vrachtwagen doen wij live verslag, met DJ’s, verschillende toffe gasten en interviews door de hele stad. Wil jij onderdeel zijn van onze Zomercarnavalcrew die dag? Meld je dan nu aan!