Zomerse optredens op Rotterdamse pleintjes

Goed nieuws voor de liefhebbers van spontane optredens in de wijk. Dit jaar komt het Rotterdams Volkstheater weer terug met hun mini- festival, de pop-up zomerparade. In 2020 werd een aanhangwagen omgebouwd tot podium en zo ’toerde’ dit gezelschap langs verschillende pleintjes in de stad.

Dit jaar zijn er twee rondes, in juli en september. In vier opeenvolgende zaterdagen in juli (3, 10, 17 en 24 juli) kunnen liefhebbers langskomen op het Heemraadsplein (Delfshaven), de Koeweide (Crooswijk) en het Achterklooster (Stadsdriehoek). Onder meer de volgende artiesten treden dan op: Benjamin Herman met het Robin Nolan Trio (gipsy swing), Ntjam Rosie (soul/jazz), Carlama Orkestar (balkan), het Janzous ensemble (cross over/Iraans), Los Mezcales (Mexicaans) en de Balcony Players (gipsy/balkan).

En de tweede ronde is 28 augustus, 4, 11 en 18 september, dan zijn de volgende locaties aan de beurt: het Hefpark (Feijenoord), Winkelcentrum Prinsenland en Pijnackerplein (Oude Noorden)

Dit evenement werd in 2020 voor het eerst georganiseerd, om ervoor te zorgen dat mensen in tijden van lockdown en corona regels, toch nog in contact konden komen met cultuur.