Zondag op tv: Jules Deelder zoekt vriend en dichter Hans Sleutelaar op

Een aantal weken voor zijn overlijden bracht Jules Deelder, met een iconische fles Deelder Hard Gin in de hand, een bezoek aan zijn vriend en collegadichter Hans Sleutelaar. Politiek, roddel, poëzie en humor passeerden de tijd. Aflevering 4 van de serie ‘Dichter in het Atrium’ staat volledig in het teken van deze ontmoeting.
Kijk de aflevering zondagmiddag op al onze kanalen of vanaf 18.00 uur op OPEN Rotterdam TV.

Dichter in het Atrium
In de nieuwe 5-delige serie van Carel van Hees en Stephan Warmenhoven volgen we de vier Rotterdamse dichters Hans Sleutelaar, Jules Deelder, Peter Bulthuis en Rien Vroegindeweij. De vier praten over hun jeugd, kunst, muziek, de dood en literatuur.
Van Hees en Warmenhoven wilden deze gouden generatie vastleggen en laten praten nu het nog kan. Dat de urgentie groot is blijkt wel uit het feit dat een maand na de opnames Deelder overleed. Als een speciale hommage is aflevering 4 volledig aan hem gewijd.

Zorgcentrum Atrium
Zorginstelling Atrium, waar Sleutelaar en Bulthuis wonen, is de centrale plek waar de vrienden vaak samenkomen met familie en vrienden. De dochter van Sleutelaar, Nadia Sleutelaar, komt regelmatig langs om te controleren of alles goed gaat met haar vader. Loes Luca haalt Sleutelaar op voor een middag Boijmans en Sleutelaar, Bulthuis en Deelder drinken een fles gin op Deelder’s 75ste verjaardag.

Kijk hieronder alvast de promo van de aflevering met Jules Deelder.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat