Zou je een week lang met een andere huidskleur wakker willen worden?

Vier jonge meiden met uiteenlopende achtergronden maken filmpjes over de multiculturele samenleving. Na een brainstormsessie gaan ze veelal de straat op om mensen bepaalde confronterende vragen te stellen. Deze filmpjes maken deel uit van hun YouTube-kanaal Coffee & Jollof.

“We hebben bijvoorbeeld de vraag: Als je de keuze krijgt om voor een week lang met een andere huidskleur wakker te worden, zou je dat doen?”, begint Andrea Fer. Een vraag die voortkomt uit haar eigen worsteling. “Vroeger wilde ik blank zijn. Nu heb ik dat niet per se, maar toch zou ik willen weten hoe dat is. Gewoon voor een week. Ik zou het weleens willen weten”, licht ze toe.

De vier meiden hebben zo allemaal hun eigen worstelingen en willen dit bespreekbaar maken. Dit doen ze om mensen die met bepaalde zaken moeite hebben, ook een stem geven. “Ik hoop dat we de mensen zo ver krijgen dat ze met ons mee denken. En dat ze zich ook meer kunnen uiten tegen anderen, zodat de samenleving wat sterker wordt”, besluit Chantal Koeiman.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter