Zuidwijk wil buurthuis de Larenkamp weer terug

De bewoners van Zuidwijk in Charlois zijn boos. Hun geliefde huis van de wijk de Larenkamp en de sporthal zijn gesloopt, het jeugdhonk is weg en er is een tekort aan seniorenwoningen. De mannen van het actiecomité Wederopbouw Zuidwijk komen daarom in actie. Op 12 maart hebben ze een protestmars georganiseerd.

De Larenkamp was slecht onderhouden en verouderd. Met deze reden is het huis van de wijk gesloopt. Er is een huis van de wijk verderop in de wijk voor teruggekomen, maar die is veel kleiner en er wordt minder georganiseerd. De buurt wil graag de Larenkamp terug en zijn daar een comité Wederopbouw Zuidwijk begonnen. Hans Boom van dit comité is niet blij met het nieuwe buurthuis: “Het is een kruising tussen een kantoor en een mortuarium”. Ellen Verkoelen, lijsttrekker van 50PLUS, maakt zich hard voor nieuwe faciliteiten in de wijk: “Niet alleen hier, maar in al die wijken heb je een afbraak van de voorzieningen dus je kreeg achterstallig onderhoud. Op een gegeven moment wordt dat de reden dat het niet meer in leven gehouden wordt, omdat er achterstallig onderhoud is. Een soort kip en ei effect. Dat is hier heel duidelijk gebeurd. Je hebt bezuinigingen gekregen dus alle wijkvoorzieningen weg. Dan krijg je de eenzaamheid daarmee ook het hangen op straat”.

Het comité komt in actie. Op 12 maart lopen ze in een protestmars van het gesloopte Larenkamp naar het nieuwe buurthuis. Ze verwachten dat een paar honderd mensen meelopen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter