Zwemmer Rosey traint voor ‘De Spelen’ in de Schie

Dubbele pech voor zwemmer Rosey Metz. Ze zou dit jaar kwalificeren voor de spelen van 2020, maar toen verscheen opeens dat vervelende coronavirus. De spelen worden een jaar verschoven en de zwembaden zijn uit voorzorg dicht, dus ze kan niet trainen. Oplossing: een duik nemen in de koude Schie om de hoek.

Samen met haar vriendin en EK-zwemmer Anne traint Rosey nu wekelijks in de Schie, maar niet met veel plezier. Het water is rond deze tijd van het jaar nog erg koud. ,,Als je er net in gaat dan krijg je hoofdpijn van de kou, maar na een tijdje voel je niks meer en kan je gewoon verder zwemmen.’’, vertelt Anne. Rosey heeft een wetsuit geleend om de kou tegen te gaan, waarvan ze de pijpen dicht plakt met duct-tape. ,,Het is om te zorgen dat het koude water niet meteen je pak in komt zodat je toch nog een beetje warm blijft.’’, Aldus Rosey.

Gelukkig worden de Coronamaatreglen binnenkort versoepeld en gaan waarschijnlijk ook de zwembaden binnen enkele weken weer open. Iets waar Rosey naar uitkijkt. ,,We hoeven dan gelukkig niet meer in die kou te trainen’’.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat