Zwevende verkiezingsborden in de Kustuitleen

Op weg naar de verkiezingen van 16 maart toe, zagen we het aantal verkiezingsborden groeien. De verschillende stormen en harde windstoten van de afgelopen maanden, zorgden ervoor dat de de politieke partijen veranderden in zwerfvuil. De plastic borden waren te vinden door heel Rotterdam heen; in de plassen, wateren en op de straatstenen.

Plastic Recycle kunstenaar Eddy Kaiser heeft een aantal van deze borden omgetoverd tot kunstwerk. De expositie is te zien in de Kunstuitleen Rotterdam. De borden vormen hier een aantal paardenbloemen, als metafoor voor dit zwevende zwerfvuil.

De plastic verkiezingsborden zijn gemaakt van kanaalplaat, ofwel polypropyleen. Hans van Weel, van Stichting Bergseplassen.org, zegt hierover: ‘’Als we een duurzame circulaire stad willen zijn dan moeten de politieke partijen zelf het goede voorbeeld geven en over twee jaar toch echt minder borden of van ander materiaal laten maken’. Hiervoor is hij handtekeningenactie gestart, tegen de wildgroei van deze borden. De petitie kan getekend worden in de expositie van de Kunstuitleen.