Zzp’er Karina zet zich in voor bewoners in Alexander

De ouderen zijn sneller vatbaar voor het coronavirus, daarom wordt hun afgeraden om naar buiten te gaan. Boodschappen doen is voor hen niet even makkelijk als voor de rest. Rotterdammer Carmen Sjardijn heeft daarom een initiatief opgericht om samen met vrijwilligers boodschappen te doen voor ouderen uit de wijk Alexander.

Karina de Paepe is een vrijwilliger. Haar baan als zzp’er staat op dit moment stil door het coronavirus, daarom besteedt zij nu haar tijd door bewoners uit Alexander te helpen. Al haar werk viel uit en hoorde van Carmen dat zij dit initiatief wil opstarten. Haar beslissing is snel toen gemaakt. “Het is een kleine actie met een groot resultaat”, zegt Karina. Mensen helpen kan voor Karina nooit kwaad en boodschappen doen vergt niet veel aandacht. “Als ik terug ben op werk en niet veel afspraken heb staan, zou ik dit heel graag door willen zetten.”

Het initiatief van Carmen is een hele hit in Alexander, zij heeft daarom een gebied extra toegevoegd aan het lijstje. Zo is zij nu van plan om ook in Hillegersberg mensen te gaan helpen. In het dagelijks leven voor corona gaf zij aan ouderen work-outs. Het doel is er voor mensen uit de wijken zijn. Met dit nieuwe initiatief wil zij er voor mensen zijn tijdens deze zware tijden. Karina wil dan graag zzp’ers die nu stilstaan oproepen om Rotterdammers in nood te helpen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat