010nu: weekoverzicht Feyenoord fans enthousiast bij laatste training, Akef demonstreert vreedzaam verder en Anita verlaat Stichting ‘Super Actief’.

Deze week begon met het Chinese Nieuwjaar. Wat brengt het jaar van het konijn de Rotterdammers eigenlijk? Het jaar van het konijn staat symbool voor geluk, geduld en vrede. Ook zorgt het konijn voor harmonie en groei. Nog voordat dit jaar werd ingeluid zijn er al Rotterdammers die de symbolische begrippen (van het jaar van het konijn) uitdragen.

Feyenoord supporters zijn positief gestemd
Aan harmonie geen gebrek bij de fans die enthousiast op de laatste training van Feyenoord afkwamen. Het was een tijdje terug dat de openbare training zo druk bezocht werd. Maar dat is niet gek, in de loop naar de klassieker Ajax-Feyenoord toe. Eindelijk kunnen de fan weer, na jaren, hun cluppie toejuichen vanuit het stadion. Wat uiteindelijk resulteerde in 1-1.

Geduldig bouwen aan een betere wereld
Vreedzaam is het sleutelwoord bij de protesten waar Akef Ibrahimi actief is. Afgelopen weekend stond hij (weer) op de ‘barricade’ voor om mee te lopen met Reclaim Rotterdam. Een protest tegen tegen racisme en fascisme dat werd georganiseerd naar aanleiding van leuzen op de Erasmusbrug.

Activerende verbinder Anita draagt het stokje over
Groei is te vinden in verandering. En hoewel Anita Kornman nu haar ‘kindje’ moet overdragen vanwege haar pensioen, hebben de senioren in de Esch toch veel geluk gehad dat zij Stichting ‘Super Actief’ opzette.