010nu Weekoverzicht: Hip Hoppend schaken, tekort aan dierenartsen in Rotterdam en Rob en Job cornholen erop los

De scholen zijn weer begonnen en aan de zomer komt langzaam een einde. Toch staat Rotterdam niet stil. Bekijk hier de items van de afgelopen week.

Schaken heeft al lang geen stoffig imago meer; in Rotterdam is schaken hot. Zeker als het gecombineerd wordt met hiphopmuziek. Dat weet ook Stuk Voor Stuk, de organisatie die een tweede hiphop-schaaktoernooi organiseert in de stad.

Het tekort aan dierenartsen in ons land, blijkt ook een probleem in Rotterdam. Zo zien de medewerkers van Dierenziekenhuis Rotterdam aan de Pascalweg de drukte toenemen maar is het steeds moeilijker om aan de groeiende vraag naar behandelingen te voldoen. Het betekent dat niet alle dieren geholpen kunnen worden.

Van 19 tot en met 21 augustus 2022 vond het ACL Europe Open Cornhole plaats in Topsportcentrum Rotterdam. Cornhole is één van de snelst groeiende sporten ter wereld. Je hebt enkel een houten bord en zakjes nodig. In de Verenigde Staten is de sport het grootst en zij organiseren samen met een Nederlandse partner het eerste Internationale event in Europa in onze stad.

Bewoners van de Gouvernestraat kunnen tegenwoordig nauwelijks nog een parkeerplaats vinden. Het helpt vooral niet dat een flink aantal parkeerplaatsen bezet wordt gehouden voor de sloop van het Odeon gebouw. Uitvoerder van de sloop Woonstad, laat ons daarover schriftelijk weten dat de ruimte nu eenmaal nodig is voor de sloopwerkzaamheden die nog tot eind van 2022 zullen duren.