010nu weekoverzicht: noodklok in Wijkpark Oude Westen en een landelijke pluim voor docent Annelou

De week waarin; burgemeester Aboutaleb in de raadsvergadering van donderdag 6 oktober toegezegd heeft op maatregelen om de situatie in Wijkpark Oude Westen en de kinderboerderij Dierenhof te verbeteren; Bob van Hotspot Hutspot de verwarming aandoet zodat andere Rotterdammers dat niet hoeven te doen; Kralingseveer klaar is met racebaan IJsselmondselaan; en de Rotterdamse docent Annelou Molendijk eindige in de top drie in de verkiezing voor leraar van het jaar binnen het voortgezet onderwijs. 

Burgemeester Aboutaleb heeft in de raadsvergadering van donderdag 6 oktober toegezegd op maatregelen om de situatie in Wijkpark Oude Westen en de kinderboerderij Dierenhof te verbeteren. ‘Brandstichting, inbraak, drugsdealers, met wiet gevoerde geiten en kippen waarmee gevoetbald wordt. Het klinkt misschien als een slechte misdaadfilm, maar niets is minder waar’, zegt gemeenteraadslid Ingrid Coenradie die het onderwerp op de agenda zette. De burgemeester stelt een pilot voor van een jaar waarin het wijkpark een parkwachter krijgt.

Door de hoge energiekosten moeten steeds meer Rotterdammers kiezen tussen het aanzetten van de verwarming of het kopen van eten. Om deze mensen niet in de kou te laten zitten, is Bob Richters van horecagelegenheid Hotspot Hutspot in Crooswijk een actie gestart: Heat and Eat.

Bewoners van de wijk Kralingseveer zijn klaar met de verkeersonveilige situaties op de IJsselmondselaan. Automobilisten zouden al jaren de straat gebruiken als racebaan en dat is alleen maar erger geworden sinds de aanpak van De Grote Kruising in Krimpen aan de IJssel. Ook zijn er zorgen over een toename van verkeer door de toekomstige metamorfose van het Rivium. Met een groot spandoek ‘Geen sluipverkeer door Kralingseveer’ hopen de bewoners eindelijk de rust terug te krijgen in hun geliefde straat.

Check het bericht hier! 

De Rotterdamse docent Annelou Molendijk is geëindigd in de top drie in de verkiezing voor leraar van het jaar binnen het voortgezet onderwijs. Annelou is onderwijscoördinator en geeft o.a. Nederlands en burgerschap op HPC Centrum, een school voor praktijkonderwijs in het Oude Westen in Rotterdam.