010nu weekoverzicht: Overschie maakt kennis met slangen en Rotterdamse speeltuinen in de problemen

De zomer is in volle gang en in Rotterdam kon je deze week weer genieten van verschillende evenementen. Van Ketels aan de Kade in Delfshaven tot Crazy Sexy Cool in het Zuiderpark en verschillende exposities in de stad. Voor de Rotterdammers die op vakantie gaan, staat Lia van den Hoek met haar bakfiets klaar om mensen te informeren over inbraakpreventie. Voor Rotterdammers met kinderen die vakantie vieren in eigen stad, zijn speeltuinen erg belangrijk. Helaas hebben juist deze te maken met een groot tekort aan vrijwilligers. Dat en nog veel meer, kun je hier terug kijken!

Verschillende speeltuinen in Rotterdam kampen met een groot tekort aan vrijwilligers. Het aantal mensen in onze stad dat als vrijwilliger op beheerde speelplaatsen de handen uit de mouwen steekt neemt af en dat maakt het steeds lastiger om open te blijven. Een oplossing is nog niet in zicht.

De gemeente Rotterdam is begonnen met een actie om woninginbraken te voorkomen. Jaarlijks trekt Lia van den Hoek met een bakfiets door de stad om de mensen van goede anti-inbraaktips te voorzien. Wij gaan mee op haar rondje door Rotterdam-Noord.

Het water in de Rijn bereikt deze maand zo’n lage waterstand, die in de afgelopen honderd jaar maar twee keer eerder voorkwam en dat heeft alles te maken met de aanhoudende droogte, In Rotterdam heeft Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard Rotterdamse dijkwachters eerder al opgeroepen om de dijken extra te controleren op scheuren. En die lage waterstand zorgt ook voor meer zout water in de Maas, wat het moeilijker maakt het waterpeil in de stad hoog te houden. Bij de Bergsluis in Rotterdam Noord wordt er daarom gewerkt met alternatieve oplossingen.

Het is weer zomervakantie en dus is het voor veel mensen tijd om in binnen- of buitenland er even tussenuit te gaan. Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend en daarom heeft WMO Radar voor de jonge thuisblijvers in Overschie verschillende activiteiten georganiseerd. Deze keer staat er in het Huis van de Wijk ‘De Halte’ een reptielenworkshop met échte dieren op het programma.