010nu weekoverzicht: Ruilkastjes, gemengde reacties op plannen Schieblok en hondenatletiek

Deze week maakte OPEN Rotterdam weer diverse Rotterdamse nieuwsverhalen uit de wijken van de stad. Zo waren wij in Delfshaven waar het Leger des Heils een ruilkast opende voor de wijk. Zij starten met extra initiatieven om Rotterdammers warm te houden deze winter. Ook werden de plannen voor het Schieblock bekend: de gemeente Rotterdam deelde nieuwe impressies. Niet alle ondernemers zijn even enthousiast. Extra beweging voor je hond? In Noord kun je met je dierenvriend naar honden atletiek. Ook brengen twee Rotterdamse Rotterdammers voor het eerst een spel uit.

Het Leger des Heils heeft bij drie buurthuiskamers in de stad ruilkasten neergezet. Rotterdammers die wat over hebben kunnen er iets achterlaten voor mensen die wel een extraatje kunnen gebruiken. Het Legers des Heils doet zelf uiteraard ook een duit in het zakje.

De gemeente Rotterdam plaatste dinsdagmiddag nieuwe impressies voor het Schieblok online. Er komen 650 woningen, twee torens van maximaal 70 en 200 meter hoog en ruimte voor kantoren, horeca en nachtcultuur. De gemeenteraad is akkoord met het bestemmingsplan. Wij vroegen Rotterdammers in en rond het Schieblock hoe ze naar de plannen kijken.

Annemiek Mans doet meer dan alleen even een blokje om met haar honden. Ze doet met drie van hen aan atletics, vergelijkbaar met atletiek voor mensen. Het trainen voor wedstrijden doet ze onder andere in haar eigen hondenopvang – en speeltuin Bello in Rotterdam Noord.

Rotterdammers Paul en René hebben voor het eerst een heus bordspel uitgegeven. Rotterdamse bordspelliefhebbers testen het vast uit. De twee kersverse speluitgevers kennen elkaar al vanaf kinds af aan: “We speelden vroeger al spelletjes bij elkaar, bij Paul op zolder zaten we avonden lang Shogun te spelen, zo is het een beetje ontstaan”, zegt René over hun liefde voor bordspellen.