100 Rotterdammers maken online video-opera Home Sweet Home

De video-opera Home Sweet Home brengt de verhalen van een stad ten tijde van quarantaine tot leven. Honderd Rotterdamse zangers, muzikanten, dansers, beat boxers, dichters en beeldend kunstenaars maken samen, onder leiding van componist Keimpe de Jong en artistiek coördinator Rajiv Bhagwanbali, een online opera over heimwee en verlangen, afstand en thuisgevoel.

Home Sweet Home wordt in zes delen uitgezonden tussen donderdag 21 en zaterdag 30 mei via de kanalen van OPEN Rotterdam en de website van Operadagen Rotterdam.

Home Sweet Home
De opera Home Sweet Home zou als groot stadsfeest op het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid de vijftiende editie van Operadagen Rotterdam aftrappen, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Toch zet Operadagen Rotterdam het stadsproject door, maar dan online, samen met de vele enthousiaste deelnemers.

De online video-opera is een gefilmd in huiskamers en op balkons, in tuintjes en op de stoep. Het is een verhaal over ‘thuis’ als gevangenis, als warm nest, als centrum van de wereld. Maar ook over afstand en verlangen en over de kracht van de grenzeloze verbeelding.

“Het oorspronkelijke idee om een heleboel mensen uit verschillende communities en met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen is hetzelfde gebleven, maar we werken nu online. Zangers, muzikanten en dansers krijgen opdrachten voor thuis en filmen deze zelf met hun telefoon of camera”, aldus artistiek coördinator Rajiv Bhagwanbali.

Aan Home Sweet Home werken diverse Rotterdamse organisaties en kunstinstellingen mee zoals dansschool I Am Movement, de SKVR Brassband en Stichting House of Urban Arts. Daarnaast zijn een aantal vaste gezichten van Operadagen Rotterdam terug te zien in de online productie, waaronder de veelgeprezen sopraan Claron McFadden, actrice en zangeres Meral Polat en theatermaker Gabby Bakker.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat