10X010 POPIN, steekt Rotterdamse bands hart onder riem

Immanuel Spoor van Stichting de Nieuwe Lichting zou normaal gesproken in het najaar met Rotterdamse bands touren door de stad. Door corona gaat dat nu niet. Samen met Ricardo Jupijn van het in Rotterdam gestationeerde muziekplatform The Daily Indie begon hij daarom het platform 10X010 POPIN. De komende tijd presentern zij de ’tien tofste aanstormende artiesten uit de Maasstad’.

In een korte vlog vertellen de Immanuel en Ricardo meer over de 10×010 POPINs. KUZKO
De eerste video in de 10×010 reeks is van de synthpop band KUZKO. Om de band wat verder te helpen heeft fotograaf Niek Hage foto’s van ze gemaakt en heeft The Daily Indie gekeken naar hun biografie. 

MAASK
De tweede video in de 10×010 reeks is van vocal artist MAASK. In zijn solo performance gebruikt hij enkel zijn stem en een zelf geprogrammeerde 8 sporen loopstation, om in een fractie van een seconde volledige pop en dance producties te creëren. Lees meer bij The Daily Indie.  

Brintex Collective
De leden van het kersverse Brintex Collective draaien als felgekleurde planeten rond de kosmische aanvoerder van de groep: Brenn Luiten. Hij laat zich onder meer inspireren door de Londense jazz- en elektroscene, die de laatste jaren met elkaar versmolten zijn en in de fik staan van opwindende vernieuwing. Lees meer bij The Daily Indie.

LE MOTAT
De band LE MOTAT maakt frisse Nederpop en is volgens The Daily Indie een niet-te-missen-onderdeel van ‘de sound van Rotterdam’.

Beau Zwart
Beau Zwart is volgens The Daily Indie flink op dreef als dj, producer en filmcomponist. Met zijn muzikale compagnon Sykes nam hij voor zijn 10X010 POPIN-sessie het nummer Waves op. 

Dragonfruit
Uit een voorliefde voor neo-soul en sample-hiphopact werd Dragonfruit geboren. Volgens The Daily Indie is dit de perfecte act om te laten zien wat er op dit gebied in de stad gebeurt.

Kay Slice
Deze muzikant met Ghanese wortels ademt volgens The Daily Indie ‘de sound van Rotterdam’ met een mengelmoes van soul, hiphop, afrobeat en de klanken uit Ghana, ofwel: ‘hiphopkid with Ghana-soul’.

 

Alberta Balsam
‘Lokale rouwdouwer’ Alberta Balsam oftewel: Aniek de Rooij zette volgens The Daily Indie menig clubnacht op zijn kop, zij hopen dat ze dat snel weer doet, tot die tijd moet onderstaande video soelaas bieden.   Socks;SportsSocks
Dit vijftal was er dit jaar volgens The Daily Indie ‘ineens’, maar boorde zich als een speer in het lijstje artiesten dat volgens hen tot ‘de sound van Rotterdam’ behoort. De ‘indie-ambient-punkband’ heeft ondanks de pandemie al behoorlijk wat podia in het land bespeeld. 

Het Gezelschap
Het Gezelschade is hekkensluiter van de 10X010 POPIN-sessie van 2020, een ‘echte klap op de vuurpijl’ volgens The Daily Indie. Hoewel meerdere leden van de groep uit Dordrecht komen, is Rotterdam in de persoon van Jordy Dijkshoorn wel degelijk in de nummers vertegenwoordigd. 
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/k-lFRr4yBFY” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

De livesessies voor 10X010 POPIN zijn gemaakt door Slick Flick, de audio is gedaan door One Enterprise.

 

 

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat