150 jaar Prins Alexanderpolder

Op 23 mei organiseert de Stichting Hart voor Prins Alexander een causerie ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan de Prins Alexanderpolder.

Het programma bestaat uit een excursie, causerie en workshop rond het thema ‘De Polder en het Water, 150 Jaar Prins Alexanderpolder’. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Historische Vereniging Prins Alexander en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Er zullen presentaties worden gegeven over de geschiedenis en de actualiteit van de waterhuishouding van het stadsgebied van Prins Alexander. Sprekers zijn Onno de Wit, voorzitter van de Historische Vereniging, Hans Oosters, Dijkgraaf van het Hoogheemraadschap en Ron Davids, voorzitter van de Gebiedscommissie Prins Alexander.

De Prins Alexanderpolder bestaat uit een reeks drooggelegde veenplassen in de buurt van de rivier de Rotte ten noordoosten van Rotterdam .De polder werd gerealiseerd tussen 1865 en 1874, door de drooglegging van veertien veenplassen. In die tijd is 2660 hectare in één keer drooggemaakt om landbouwgrond te creëren. Al snel werd de grond echter vooral gebruikt als tuinbouwgrond.

De causerie vindt plaats op dinsdag 23 mei 2017, vanaf 19:00 uur in het auditorium van Eneco World, aan de Marten Meesweg in Rotterdam Prins Alexander.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat