24 uur Rotterdam op de foto in tentoonstelling ‘De Kracht van Rotterdam’

Fotowedstijd De Kracht van Rotterdam is er dit jaar weer. 12 fotografen mogen Rotterdam in 24 uur vastleggen om zo een ander beeld van Rotterdam te tonen.

De tentoonstelling/wedstrijd heeft als doel Rotterdam op een andere manier te laten zien dan mensen gewend zijn. Elke fotograaf krijgt een deel van Rotterdam toegewezen met de opdracht om op verschillende tijden een foto te maken. Dit kan dus ook in de late uurtjes zijn op de meest ongewone plekken.

De fotowedstrijd wordt al sinds 2012 gehouden en het idee is dat er een steeds groter archief komt aan foto’s die Rotterdam op een genuanceerdere manier laten zien dan met de clichébeelden van de Erasmusbrug of de Koopgoot, om maar wat te noemen. Het geeft Rotterdammers de kans om de stad op een andere manier te leren kennen en bijvoorbeeld Rotterdam Noord te laten zien hoe Zuid er echt uitziet.

Marwan Magroun won vorig jaar de publieksprijs met zijn bekend geworden foto over een jongen op metrostation Rijnhaven die naar de hoogbouw van Rotterdam aan het staren is. ‘’Elke foto heeft een verhaal. Bij deze foto hoor ik vaak van mensen dat het lijkt alsof de jongen staart naar iets waar hij zelf nog ver van af staat: Het snel ontwikkelende, rijke Rotterdam. Maar verder mag iedereen in de foto zien wat hij wil zien.’’, aldus Magroun.

Voor Magroun heeft de wedstrijd twee positieve kanten. Het geeft een mooi beeld van Rotterdam, maar het is ook een kans voor ‘beginnende fotografen’. ‘’Het winnen van de publieksprijs heeft mij echt wel een boost gegeven. Waar ik vroeger hier in de luwte mijn foto’s maakte, kan ik dat nu als het ware bovengronds doen’’, zegt Magroun lachend.

De 12 winnende foto’s zijn al bekend gemaakt en worden binnenkort op verschillende plekken in de stad tentoongesteld. De publiekswinnaar moet nog gekozen worden. Iedereen kan hier op stemmen tot 7 september.

Bekijk hier de foto’s van dit jaar en alle voorgaande jaren: www.dekrachtvanrotterdam.nl

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter