240 hour is grote winnaar 48 hour film project

De grote winnaar van het 48 hour film project Rotterdam is geworden: 240 hour! De tweede prijs ging naar A Bigger Boat en de derde prijs naar Korrel Film.

Het was keihard werken voor alle scriptschrijvers, filmmakers, acteurs, editors en alle anderen die betrokken waren bij het 48hour filmproject 2018. In totaal gingen 47 teams de uitdaging aan om binnen 48 uur een film te maken.

De jury bestaande uit (regisseur) Shariff Nasr, (actrice) Loes Luca en (actrice) Susan Visser, heeft de korte films bekeken en zaterdag 1 september werden in Lantaren/Venster de prijzen uitgereikt. De wedstrijd kent veel categorieën. Natuurlijk die je gewend bent te zien bij een filmwedstrijd zoals beste acteur, beste cinematography, beste montage en beste regie, maar ook een aantal prijzen die uniek zijn voor dit project. Denk daarbij aan beste gebruik van het verplichte voorwerp, verplichte personage en dit jaar voor het eerst een prijs voor the unsung hero, degene die zich onmisbaar heeft gemaakt op de set!

De belangrijkste prijs is natuurlijk die voor beste film, want de winnaar van 48 hour Rotterdam, mag naar de grote wereldfinale in Orlando, Florida. Het was niet makkelijk voor de jury dit jaar vertelt één van de initiatiefnemers Hans Groenendijk. “Het was een vrij pittige taak. Afgelopen woensdag zijn ze van 09.00 uur ‘s morgens tot 23.00 uur ‘s avonds bezig geweest met het kijken naar alle films en natuurlijk het juryberaad. Wat het vooral lastig maakte, was dat er niet één film met kop en schouder boven de rest uitstak, daarom hebben ze gekozen voor de film die het waarschijnlijk goed zal doen tijdens de wereldfinale.”

De publieksprijzen zijn als volgt:
Publieksprijs groep A: Geraldo en Mark
Publieksprijs groep B: A Bigger Boat
Publieksprijs groep C: Pitfilm
Publieksprijs groep D: Tortellini

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat