48 HOUR FILM PROJECT ROTTERDAM 2019

Het 48 Hour Film Project Rotterdam is een filmwedstrijd waarbij teams de uitdaging aangaan om binnen 48 uur een korte film te maken. De films zijn verdeeld in 9 afleveringen van elk ongeveer een half uur. Wij zenden de afleveringen uit vanaf zondag 5 januari.

Kijk dus elke zondag om 17:00 uur naar een nieuwe aflevering.

Aflevering 9:

In de laatste aflevering zie je de winnende film van het 48 Hour Film Project Rotterdam. In de film Garbage spelen Loes Schnepper en Rian Gerritsen twee zussen, die de garage van hun vader gaan verkopen. Deze film zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale van het 48 Hour Film Project, dat dit jaar plaats vindt in onze eigen stad. Dit en nog veel meer moois zie je in de laatste aflevering!

Aflevering 8:
In deze aflevering zie je de écht Rotterdamse film Taxi, met in de hoofdrol Joris Lutz. Ook hebben we een animatiefilm over het klimaat, met in de hoofdrol klimaatactiviste Lilly Platt. Dit en nog veel meer zie je in deze aflevering met films uit het 48 Hour Film Project Rotterdam!

Aflevering 7:
We beginnen aflevering 7 met een spannende Silent Film. Ook zien we hoe buitenaardse wezens op de aarde belanden en op zoek gaan naar onze wereldleider. Ten slotte brengen we nog een bezoekje aan een opera en zien we hoe twee drugscriminelen te werk gaan. Het belooft een spannende aflevering te worden!

Aflevering 6:
De 16-jarige regisseur Merlijn Remmig maakte samen met zijn team de film De Rotter Dwang Academy. Deze film heeft het goed gedaan en heeft meerdere prijzen gewonnen. In deze aflevering zie je ook een duister sprookjesverhaal en een film over een meisje, die haar eigen naam niet precies weet. Kijken dus!

Aflevering 5:
De filmmakers waren voor deze aflevering al in de vakantiestemming. Zo gaan twee films over een vakantiereis. Het gaat alleen bij alle twee de films niet zoals gepland. In deze uitzending zie je ook een film over een oud-spion en over een robot, die een grote rol in de maatschappij heeft. Veel kijkplezier!

Aflevering 4:
In deze aflevering zie je Cortisol, één van de winnaars van de publieksprijs. In deze film lopen de gemoederen hoog op, wanneer een man zijn aartsrivaal tegenkomt op de golfbaan. Ook te zien: een aflevering van de making of van een film, die nooit afgemaakt is. Waarom deze film niet afgemaakt, is kun je in de vierde aflevering zien!

Aflevering 3:
In alweer de derde aflevering zie je onder andere een film die in een oude trein is opgenomen en een emotionele productie over de hereniging van een man en zijn dochter, na het overlijden van zijn vrouw. Ook hebben we een film over een politicus, die zich niet aan de regels houdt. Nieuwsgierig? Kijk dan snel naar deze aflevering!

Aflevering 2:
De spannende film Tik Tak is helemaal gemaakt door maar één persoon. In deze aflevering ook een film, waarin een doosje eieren de hoofdrol speelt…. De eieren zijn op zoek naar peper, het zwarte goud. Hoe dit afloopt? Dat kun je hier bekijken!

Aflevering 1
In de film Van Tafel nemen we een kijkje bij een kerstdiner dat compleet in het water valt. Ook zien we hoe twee vloggende jongens in de problemen komen en volgen we een man die door de tijd reist om zijn relatie te redden. Reden genoeg om te kijken dus.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat