50 JAAR HOLLAND POP FESTIVAL | Bibliotheekcolleges

Vrijdag 26 juni is het precies vijftig jaar geleden het Holland Pop Festival plaatsvond in het Kralingse bos. Okkie Vijfvinkel van DIG IT UP geeft je tijdens de laatste aflevering van de Bibliotheekcolleges een kijkje in het legendarische festival aan de hand van fotomateriaal, audiofragmenten, T-shirts en herinneringen van het publiek.

Vijfvinkel neemt je mee naar het festival dat 50 jaar geleden veel impact heeft gehad in de stad. Met optredens van onder andere The Byrds, Pink Floyd, Jefferson Airplane, Canned Heat en Santana en een publiek geschat op 150.000 bezoekers. Het Nederlands Fotomuseum stelde een satellietentoonseling samen met nooit eerder geplubiceerd werk van fotografen als Herbert Behrens, Ed van de Elsken, Peter Martens, Oscar van Alphen, Koen Wessing en Ton de Haan. Deze foto’s zijn te zien in de galerie van Dig It Up aan de Schiedamsedijk.

Bibliotheekcolleges via OPEN Rotterdam
Zondag 28 juni 18.00 uur op OPEN Rotterdam TV

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Tz6tl-6p-RY” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Bibliotheekcolleges
OPEN Rotterdam, Bibliotheek Rotterdam en Stichting Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) slaan de handen ineen en brengen samen de Bibliotheekcolleges tot leven met speciale uitzendingen. Iedere vrijdag in juni kan je de colleges bekijken op Facebook en OPEN Rotterdam en elke zondag om 18.00 kan je de afleveringen terugzien op OPEN Rotterdam TV.

Check de website voor de programmering.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat