Aangepast programma NN North Sea Jazz Festival op verschillende plekken in Rotterdam

Goed nieuws voor liefhebbers van het NN North Sea Jazz Festival en North Sea Round Town! Door de versoepelingen van de coronamaatregelen zijn de organisaties erg optimistisch om deze zomer een aangepast programma te organiseren door de stad.

Onder de naam ‘NN North Sea Jazz Downtown’ organiseert het North Sea Jazz Festival van 9 tot en met 11 juli meerdere concerten op verschillende plaatsen door de stad. Onder andere in zalen als BIRD, De Doelen, LantarenVenster en RTM Stage, een nieuwe zaal binnen Ahoy.

Op het festivalprogramma staan onder anderen Cécile McLorin Salvant, Sullivan Fortner Duo, GAIDAA, José James en het Metropole Orkest. De concerten zullen voor publiek toegankelijk zijn, maar ook via een stream op de website van het festival te volgen zijn.

Eerder maakte wij deze reportages over het North Sea Jazz Festival:

North Sea Round Town maakt graag gebruik van jong talent. Daarom werkte het festival in 2019 samen met vijf jonge programmeurs die allemaal een eigen visie hebben op Rotterdam als jazzstad. Sam Uittenboogaart en Raluca Baicu waren hier twee van!

2019 was extra speciaal, want in dat jaar was het honderd jaar geleden dat de jazz, voor het eerst in Nederland, voet aan wal zette in Rotterdam.