Absurdistische performance van Berlijnse kunstenaar in Rotterdamse galerie

De gerenommeerde Duitse kunstenaar Manfred Peckl hield afgelopen weekend een van zijn beroemde absurdistische performances in Galerie Frank Taal. Peckl kwam daarvoor speciaal uit Berlijn. En dat ging er heftig aan toe.

De tentoonstelling met werk van Pecki, genaamd ‘Contemporary Accident’ was de afgelopen weken in Frank Taal Galerie. De tentoonstelling werd dit weekend spectaculair afgesloten met een performance. Met maskers op zijn hoofd sprong de kunstenaar door de ruimte, terwijl hij danst, schreeuwt en zijn kunst presenteert.

Peckl: “Als ik de maskers draag en de kleuren over mijn hoofd druipen, kan ik nooit van te voren zeggen wat er gaat gebeuren. Ik laat me leiden door de maskers”.

Frank Taal Galerie, gevestigd in het Oude Westen, is een eigentijdse galerie. Er zijn acht tot tien tentoonstellingen per jaar, van zoveel mogelijk verschillende disciplines uit de hedendaagse kunst. Galerie Frank Taal toont werk van opkomende maar ook van internationaal gevestigde kunstenaars, zoals het werk van Manfred Peckl.

“Veel mensen ervaren naar een galerie gaan als een drempel, maar we willen er alles aan doen om die drempel weg te nemen. Dat juist openen van een nieuwe expositie een mooi moment is om de kunst te ervaren”, vertelt eigenaar Frank Taal.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter