AD Sportfilmfestival goed bezocht

De derde editie van het AD Sportfilmfestival Rotterdam heeft het afgelopen weekend bijna 2,5 duizend bezoekers naar Cinerama Filmtheater getrokken.

Dat is meer dan vorig jaar, toen de teller uiteindelijk 2400 bezoekers aanwees. Het festival trapte donderdag al af met de reünie van de selectie van Feyenoord uit 1999, die dat jaar kampioen werd. Naast films over sport waren er ook goed bezochte talkshows. Presentator Wilfried de Jong interviewde onder meer kickbox wereldkampioen Rico Verhoeven.

Dit jaar werd voor het eerst de Sportfilm Award uitgereikt. Deze prijs ging naar filmmaker Rene van Zundert, die met ‘Bars’ een film maakte over een jongen uit Rotterdam-Zuid die sport gebruikt om zich aan de problemen in zijn leven te onttrekken. Van Zundert ontving een cheque van €2000. Daarnaast wordt zijn film aangemeld voor een internationale sportfilmwedstrijd in Milaan. Rotterdam Topsport, Cinecrowd en OPEN Rotterdam initieerde deze prijs om zo jong filmtalent enthousiast te maken om zelf ook films over sport te maken.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat