Aelbrechtskolk Delfshaven podium voor optredens tijdens Ketels Aan De Kade

Delfshaven bestaat al meer dan 600 jaar en kent een lange geschiedenis van haring, jenever, graan en bier. Tijdens het festival Ketels Aan De Kade kunnen bezoekers dit Rotterdamse verleden letterlijk proeven. Dit jaar is er een extra muzikale dimensie, want de Albrechtsklok is het podium voor verschillende unieke optredens.

Terwijl er op het Piet Heynsplein druk gedanst, gegeten en gedronken wordt, vertrekt er een paar honderd meter verder een klein bootje voor een speciaal optreden op de Albrechtskolk. Deze keer is het de beurt aan Pierre Duijl. Een Rotterdamse zanger, met op zijn repertoire nummers van onder andere Jacques Brel en Jaap Valkhoff. Samen met zijn accordeon zorgt hij voor een prachtig optreden vanaf het water. Bezoekers van horecagelegenheden in Delfshaven kijken toe en een enkeling zingt mee “..mocht ik door de drank bezwijken, mocht ik naar de donder gaan. Laat dan op mijn grafsteen prijken, hij kon niet meer op zijn benen staan.”

Pierre heeft overigens zelf geen zeebenen, maar vindt het wel een leuke ervaring om eens vanaf het water op te treden. “Zo kom je nog eens ergens.” Organisator van het festival Rachid Benhammou, is ook erg blij met deze toevoeging aan het festival: “Het is een langgekoesterde droom van ons, muziek op het water en de mensen langs de kade die genieten van al het moois.”