Ketels aan de Kade vertelt over Rotterdamse eethistorie

Historisch Delfshaven is in het weekend van 10 en 11 augustus weer vol straattheater, muziek, en culinaire proeverijen die het eetverleden terugbrengen. Ook Jules Deelder treedt op met zijn jazztrio.

Het thema van deze zesde editie van het foodfestival is: boter, kaas en eieren. “Heb je je ooit afgevraagd waarom Rotterdam een “Botersloot” heeft? En wist je dat er vanaf 1611 kazen verkocht werden op de Rotterdamse Kaasmarckt? We vertellen je alles over het boter, kaas en eieren verleden van de stad”, belooft de organisatie van het festival.

Het feest opent op zaterdag om 17.00 uur op het Piet Heinsplein met live muziek van onder andere Jazztrio Jules Deelder, Boris van der Lek & Wassenaar, Jack Kerklaan, Soulband Bounze, Aicha Gill (Voice of Holland), Zita Duson en Biechten aan de Bar. Zondag is er onder andere een Stad & Streekmarckt met eeuwenoude ambachten en kookdemonstraties, middeleeuwse troubadours, Rotterdamse troubadours zoals Pierre van Duyl, rondleidingen, exposities, en meer.

Meer informatie over de programmering vind je hier.
Benieuwd hoe het er eerdere edities aan toe ging tijdens Ketels aan de Kade? Bekijk onze reportage:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter