Afgebrande kringloopwinkel Hoek van Holland krijgt hulp uit onverwachte hoek

De kringloopwinkel in Hoek van Holland vatte op 17 november vlam en brandde volledig af. Peter Moerman, de eigenaar van het leegstaande restaurant Unicum, hoorde van die brand en besloot zijn pand ter beschikking te stellen. Eigenaresse Karin Rooney en haar vrijwilligers zijn hem daar ontzettend dankbaar voor.

Voor Karin is het nog steeds onwerkelijk als ze naar het bijna volledig afgebrande pand kijkt. Vier jaar geleden begon ze haar kringloopwinkel in Hoek van Holland en de zaak betekent veel voor haar en de vrijwilligers, wat veelal ouderen zijn die op deze manier een dagbesteding hebben.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/0cikpwGZS6k” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Kaars
De boosdoener van de brand bleek een kaars die toch niet uit was. Na sluitingstijd greep het vuur in een razend tempo om zich heen. Naderhand kreeg Karin veel hulp vanuit allerlei hoeken om de zaak weer op te bouwen, waaronder van Peter Moerman. Zelf maakte de eigenaar van restaurant Unicum ook een brand in zijn zaak mee. Jaren geleden brandde zijn restaurant volledig af.

Het restaurant van Peter is momenteel gesloten, omdat er woningen gebouwd gaan worden. Het duurt nog wel even voordat de bouw van start gaat, dus in de tussentijd mag Karin met haar kringloopwinkel in het pand zitten.