African Queens verzorgen laatste Humanitas maaltijd maar willen door in Feijenoord

Jarenlang kunnen bewoners uit de Afrikaanderwijk voor weinig geld gezellig uit eten dankzij de African Queens. Op donderdag 31 maart verzorgen de Queens laatste maaltijd samen met Humanitas in Huis van de Wijk ‘t Klooster . Nu welzijnsaanbieder Humanitas uit Feijenoord vertrekt komt er een einde aan de samenwerking. De African Queens gaan er van uit dat de maandelijkse maaltijden gewoon door gaan met de komst van nieuwe welzijnsaanbieder SOL.

De Queens hebben nog geen afspraken met SOL, maar zijn optimistisch. Vóór de samenwerking met Humanitas werden de maaltijden samen met stichting DOCK georganiseerd. ‘De African Queens worden door de wijk gedragen.’ vertelt African Queen Maaike Kraaijenstein ons in een telefoongesprek. ‘Want niet iedereen kan zich een keertje uit eten veroorloven.’ ‘En alles is vers!’ roept collega Marianne op de achtergrond.

Speciaal voor deze laatste Humanitas maaltijd is geld ingezameld door Saïd de Party Assistent eerder bij ons bekend als de camera-assistent van cameraman Ron in het televisieprogramma ‘Ik Geloof in Mij’. Een Marokkaanse kok maakt nu dankzij dat geld het hoofdgerecht en de hele maaltijd, die zoals gewoonlijk een euro vijftig kost, is extra luxe dan normaal.

Vorig jaar gingen wij langs bij de African Queens en maakten toen de volgende reportage.