Afro versus Caribbean op NSRT: “Dit hoor je niet op de radio, maar ik word er wel heel vrolijk van”

Wie vrijdag door de binnenstad liep, kon dat dansend doen. Bij de Markthal, het Stadspodium, Stationsplein, Schouwburgplein en Binnenwegplein klonken maar liefst 18 concerten met Afrikaanse en Caribische muziek. De route Afro & Caribbean in the City was onderdeel van NSRT.

“We vinden het goed om te laten zien wat de verschillen zijn, maar ook de overeenkomsten”, aldus Kay Slice, een van de programmeurs van het programma. “Als je bijvoorbeeld salsa pakt, is dat heel anders dan Afrobeats. Maar het heeft ook raakvlakken. We vonden het heel belangrijk dat er meerdere acts waren om het verschil te laten ervaren.”

Keti Koti Festival
Kay Slice, Melissa Fortes, Remses Rafaela, Mariseya en Tamara Nivillac traden op tijdens de route. Stanley Clementina was als programmeur verantwoordelijk voor het Caribische deel van het programma en Kay Slice voor het Afrikaanse deel. Aan het einde van de dag kwamen de acts samen op het Keti Koti Festival voor een eindoptreden in het park aan de West Kruiskade.

Kijk alle afleveringen, ook van voorgaande edities, hier terug!
Deze serie is mede mogelijk gemaakt door NSRT. De productie wordt onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam gerealiseerd. De opdrachtgever heeft geen invloed op de inhoud.