Alle speerpunten van de Rotterdamse partijen op een rij in compilatie van Lijsttrekkers010

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur! Vanaf maandag 14 maart is het al mogelijk je stem uit te brengen. Daarnaast is het ook voor het eerst dat iedereen vanaf 16 jaar mag stemmen. Weet je niet wat je moet stemmen? Geen goed beeld van wat de speerpunten zijn van de Rotterdamse partijen? In deze compilatie zie je alle onze interviews met de lijsttrekkers in aanloop naar de verkiezingen.

We leggen de lijsttrekkers drie dilemma’s voor, waarvan zij er één móeten kiezen. Daarna mogen ze hun keuze uitleggen. Ook laten we ze een fragment zien, van een item dat wij in de afgelopen vier jaar maakten. Dit fragment heeft betrekking op het verkiezingsprogramma van hun partij. Tenslotte geven de lijsttrekkers aan waar we de partij, na de aankomende vier jaar, op mogen afrekenen.

Je ziet in deze compilatie: Mieke Megawati Vlasblom (BIJ1), Chantal Zeegers (D66), Tjalling Vonk (ChristenUnie), Maurice Meeuwissen (Lijst Meeuwissen), Vincent Karremans (VVD), Imane Elfilali (VOLT), Faouzi Achbar (DENK), Christine Eskes (CDA), Judith Bokhove (GroenLinks), Ellen Verkoelen (50Plus), Gabriel Luciano Gomes Barros (Jong Rotterdam), Robert Simons (Leefbaar Rotterdam), Marjolein Moeijes (Partij voor de Dieren), Richard Moti (PvdA), Theo Coskun (SP) en Wilgo Pengel (Wij Kleurrijk Rotterdam). Het Forum voor Democratie ging niet in op onze herhaaldelijke verzoeken tot een interview en Jezus Leeft vond het niet nodig om een nieuwe reportage op te nemen, het interview met lijsttrekker Wim Kleen kan je hier terugkijken.

Hieronder kun je nog een keer de partijprogramma’s nalezen.

SP
PvdA
Partij voor de dieren
Leefbaar Rotterdam
Jong Rotterdam
50 plus
Socialisten 010
GroenLinks
CDA
DENK
VOLT
VVD
Lijst Meeuwissen
Christen Unie
D66
BIJ1
Wij Kleurrijk Rotterdam