‘Alleen Samen’ festival in strijd tegen eenzaamheid onder senioren in Ommoord

Oude vrienden kwamen samen en nieuwe vriendschappen werden gesloten in de grote zaal van LCC Romeynshof in Ommoord tijdens het ‘Alleen Samen’ festival. Het festival is bedoeld voor alleenstaande 75+-ers uit de wijk en voor de tweede keer georganiseerd door huisartsenpraktijk Buitenhof. Deze editie in samenwerking met LCC Romeynshof, de SKVR en Cultuur Concreet.

Op de dag voor het kampioenschap van Feyenoord kwamen 112 ouderen samen in het wijkgebouw voor een druk programma; van een muziekbingo tot workshops, zang en dans. Er waren poffertjes, broodjes, kroket en ijsjes. De dag werd gehost door het duo Luc en Marcella die het geheel muzikaal omlijsten.

Ook was er een informatiemarkt met het aanbod van de Romeynshof, SOL, de SKVR, de Zonnebloem en Fysio4you. Zo kunnen mensen elkaar aanmoedigen om een nieuwe hobby te beginnen. De organisatie hoopt dat deze markt dit extra toegankelijk maakt. Zo was er een groepje dat zich aanmeldde voor een cursus Latin Dance voor senioren. “Dat is waar het festival voor bedoeld is”, zegt een trotse vrijwilliger.

Dit verhaal is tot stand gekomen in samenwerking met Rotterdammers uit de wijken. OPEN Rotterdam vindt het leuk als jij de verhalen uit jouw wijk deelt! Kijk hier hoe het werkt.

Doe je mee?