Allemaal aan boord: Nostalgisch ritje met een stoomtrein

Treinliefhebbers konden afgelopen weekend een ritje maken met een heuse stoomtrein uit 1940. De rit van Rotterdam Centraal naar Den Bosch werd georganiseerd door de Stoom Stichting Nederland. Een stichting die zich inzet om door stroom gedreven transportmiddelen te herstellen en om Rotterdammers, en vooral de jeugd, enthousiast te maken over techniek en treinen.

En dat enthousiasmeren is afgelopen weekend goed gelukt! Jong en oud genoot van de nostalgische treinrit. Een van de jonge bezoekers was onder de indruk van de bijzondere tocht: “Ik had nog nooit een stoomtrein gezien. Dit is voor het eerst en misschien wel voor het laatst”.

Momenteel is de Stoom Stichting Nederland in goed overleg met de Gemeente Rotterdam en diverse projectontwikkelaars aan het bekijken hoe de activiteiten van de Stoomstichting als belangrijk industrieel-cultureel “point of interest” een grotere rol kan spelen in de toekomstplannen van regio Rotterdam en het project Nieuw Kralingen. Gedacht wordt aan inhaken op de energietransitie projecten, van kar naar stoom naar diesel naar elektra en van handkracht naar fossiele kracht naar duurzame kracht. Allemaal met het prachtige vleugje romantiek dat de Stoom Stichting Nederland te bieden heeft in de prachtige stadsparkse omgeving die de Kralingse Zoom in de toekomst gaat bieden. Maar ook wordt gedacht aan het uitbreiden van de locatie Stoomdepot met een grotere publieksfunctie voor jong en oud zodra het gebied rond Nieuw Kralingen verder tot ontwikkeling komt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter