Altijd al acteerambities gehad? Meld je dan nu aan!

Rauwkost-Collective produceert in opdracht van OPEN Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam de zesdelige poëtische serie ‘Tussen de Zinnen in’. In de serie wordt in elke aflevering een ander Rotterdams thema behandeld en begeleid door de woorden van stadsdichter Dean Bowen. De volgende aflevering heet ‘Exodus’ en gaat over gentrificatie in de stad. Wij zoeken nog naar meerdere acteurs die in deze aflevering willen spelen tegen een vergoeding!

Alle acteurs spelen een gezinslid waarbij het huis langzaam vervormt. Elke acteur acteert op één van de vaste draaidagen. De draaidagen zijn 7 en 8 december. De locatie bevindt zich midden in het centrum, achter Hudson Bay. De vergoeding verschilt van 50 tot 100 euro en eten wordt verzorgd.

De zoektocht gaat de goede kant op! Inmiddels zijn er al een aantal rollen vervuld, maar we zoeken nog:

Een Surinaams uitziende moeder. Een vrouw van tussen de 25 en 40 met een donkerdere huidskleur.

Verhuizers die op de achtergrond dingen verplaatsen en veranderen.

Klik op de links om je aan te melden voor de rol. De casting voor ‘Exodus’ in de serie ‘Tussen de Zinnen in’ loopt nog tot 6 december.

14.05: Altijd een soort vooruit
De eerste film in de poëtische dramareeks was ‘14.05: Altijd een soort vooruit’. Vergezeld door de stem van Rotterdams stadsdichter Dean Bowen en zijn herdenkingsgedicht “Altijd een soort vooruit” wordt de kijker uitgedaagd om het bombardement van 14 mei 1940 te herleven in de context van het nu. Kijk deze film hieronder terug.

De film is geselecteerd voor het Rotterdams Open Doek Festival, Shortcutz Amsterdam en Independent Film Festival Amsterdam. Ook is de film geselecteerd buiten onze landsgrenzen, te weten in Berlijn bij het Doc Berlin Festival. Tevens is de film geselecteerd voor het IFFR in ons eigen Rotterdam. Het plan is om ‘14.05: Altijd een soort vooruit’ en ‘Exodus’ te vertonen op een groot scherm tijdens de RTM-dag op vrijdag 24 januari 2020 met een live voordracht van Dean Bowen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat