AmazighTimes brengt nieuws voor Berbers

AmazighTimes.nl is een online nieuwsmedium bedoeld voor Nederlandse, Belgische en Marokkaanse Berbers. Ze volgen vooral de protesten die in Noord-Marokko gaande zijn, op de voet. Dat doen ze vanuit het nieuwe kantoor in Delfshaven.

“De protesten worden online en live gestreamd via Facebook, want Marokkaanse media negeert dit. Het wordt gecensureerd”, vertelt een van de redacteuren van AmazighTimes.nl. “Wij zijn een nieuwswebsite die nieuws brengt over Noord-Afrika en de amazigh in Europa.” Het Berbers-Nederlandse nieuwsmedium werd opgericht tijdens de Arabische lente in 2011.

Volgens de makers was er een tekort aan aandacht voor bijvoorbeeld de protestbeweging in Marokko. “Wij vinden dat wij verantwoordelijk zijn voor de Marokkaanse amazigh in Europa en in Nederland en België. Door ons zie je dat heel veel jongeren nu op de hoogte zijn. Ze weten dat er in Marokko demonstraties zijn. Ze weten dat er iets niet goed gaat in Marokko.” Zo doelt hij op de berichtgeving over de dood van vis-verkoper Moshin Fikri die leidde tot demonstraties eind vorig jaar.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat