Amber blokkeert samen met Extinction Rebellion het Weena

‘Rebellen’ van Extinction Rebellion (XR) blokkeren dinsdag 24 mei in de middag het Weena. Zo’n 150 demonstranten voeren op die manier actie tegen ‘fossiele brandstoffen’. Een van hen is Amber, een 23-jarige Rotterdamse student en ook woordvoerder van XR, is al een tijdje actief binnen XR. Hen vindt het nodig om actie te voeren om zo bewustwording te creëren bij de burger.

‘Sinds ik het boek Hoe gaan we dit uitleggen, van Jelmer Mommers, heb gelezen maak ik me ontzettend zorgen om het klimaat. Bij Extinction Rebellion vond ik een manier om met deze gevoelens om te gaan.’ Extinction Rebellion is een wereldwijde burgerbeweging die zet zich in om het leven op aarde te behouden en voert al een aantal jaar actie tegen de klimaat- en milieucrisis. Op 24 mei wordt er in Rotterdam actie gevoerd tegen fossiele brandstoffen.

De tekst gaat verder onder de video.

Alle XR-acties zijn geweldloos en verlopen veelal vredig. Deze zogeheten ‘passieve demonstraties’ zijn ontregelende boodschappen richting overheden en bedrijven. De actie van de Weena was niet de enige van afgelopen week. Een week lang is er actie gevoerd door XR. Ook in andere delen van het land.