Extinction Rebellion protesteert voor stadhuis: ‘Rotterdam moet klimaatneutraal in 2025’

Klimaatbeweging Extinction Rebellion demonstreert donderdagmiddag bij het stadhuis tijdens de raadsvergadering van de Gemeente Rotterdam. Na het officieel uitroepen van de klimaatnoodtoestand in september, roept de organisatie de gemeenteraad op om de waarheid te vertellen over de klimaatcrisis, te doen wat nodig is en de Rotterdammers te betrekken bij het beleid.

Extinction Rebellion roept het gemeentebestuur op om te werken naar een klimaatneutraal Rotterdam voor 2025. Volgens de organisatie durft de gemeenteraad geen moeilijke en radicale keuzes te maken om de uitstoot van co2 en biodiversiteit snel terug te dringen. Extinction Rebellion eist dat er nu actief actie wordt ondernomen om in 2025 klimaatneutraal te zijn. “Ook eisen wij dat er een rechtvaardige transitie wordt gegarandeerd door het oprichten van een burgerraad.”  Bij het protest op de Coolsingel gebruikte  de organisatie rookfakkels: “We moeten voor actievoeren altijd middelen gebruiken. De fakkels zijn niet giftig, maar zelfs biologisch (incl CE keurmerk)”,  legt een woordvoerder uit.

Eerder maakte OPEN Rotterdam een reportage over bewoners op Zuid die actie voeren tegen de oliewinning in Rotterdam-Zuid.