Amehoela is de nieuwe neo-tiki bar van Rotterdam

De tropische sferen zijn te zien en te proeven in de nieuwe bar Amehoela. Vier jaar stond het leeg nadat Bootleg DJ Café het pand aan de Mauritsweg had verlaten. Nu is het pand weer geopend en is de bar in tropische sferen. Wij namen voor de opening een kijkje.

De vier eigenaren: Thomas, Fela, Oscar en Xander zijn gevraagd om het pand een nieuwe bestemming te geven. 14 jaar lang zat het nachtcafe Bootleg DJ Café in het pand. De tropische sfeer die er nu is gecreëerd is totaal anders dan hoe ze het aantroffen vertelt Fela: “Ja, we hebben aardig door de puin heen moeten kijken. Het was een aardig donkere zaak. We hebben er zoveel aan veranderd. Letterlijk alles is nieuw.” De bar is nu voornamelijk groen met een muurschildering en veel planten.

Er is gekozen voor deze specifieke sferen, omdat de eigenaren erg veel houden van de warme landen rond de evenaar. “We houden heel erg van het bezoeken van die landen. Daarnaast houden we heel erg van de cultuur. Lekker laat eten. Onze keuken is dan ook een uur later open dan andere zaken in de stad. Goed eten en cocktails. Geen Hollandse prak.” De Chef kok Frits heeft veel gereisd en is in die landen geïnspireerd geraakt voor de kaart van Amehoela. Ik heb ook geprobeerd om op reis veel in keukens te staan of van de locals te leren.” Daarnaast is de cocktail kaart erg belangrijk. De kaart is een soort reis onderverdeeld in: Pacific, Amerika en de Caraïben.

Amehoela heeft op 10 augustus een groots openingsfeest na een week van proefdraaien waar veel muziek en gezelligheid is: “Het is een mix van Afrikaanse muziek tot verschillende hitjes en dance. Een combinatie van waar we voor staan.” vertelt Fela.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat