Angelina ontvlucht oorlog Oekraïne en zet karaoke-avond terug op de kaart in POING

De Oekraïense Angelina bezocht vijf jaar geleden Rotterdam en raakte op een woensdagavond verzeild op een karaoke-avond in het toenmalige BAR. Nu 5 jaar later is ze vanuit Kyiv gevlucht voor de oorlog en kwam ze weer uit in Rotterdam. Sindsdien is BAR veranderd in POING en zijn de karaoke-avonden gestopt. Angelina heeft daar nu eigenhandig verandering in gebracht.

“Mijn zus was in 2017 au pair in Rotterdam en ik heb haar toen een maand bezocht. Het was eigenlijk mijn eerste tripje door Europa”, begint Angelina te vertellen. “Ik werd eigenlijk meteen verliefd op de stad en vanwege de oorlog die in Oekraïne ontstond dacht ik meteen aan Rotterdam. Mijn zus wilde hier al naartoe verhuizen, vanwege haar Nederlandse vriend. Dus toen we met de oorlog geconfronteerd werden dachten we: ‘Wat moeten we nu? Rotterdam!’” zegt de Oekraïense beslist.

De tekst gaat verder onder de video.

Eenmaal in Rotterdam ging ze weer op zoek naar dat ene leuke plekje waar ze op de woensdag een karaoke avond organiseerden. Helaas bestond die avond niet meer. “Corona was de afgelopen twee jaar natuurlijk spelbreker”, vertelt eigenaar Kris de Leeuw van POING. Door omstandigheden werd de karaokeavond afgelast.

Angelina wist daar niets vanaf, want zij zat die tijd nog in Oekraïne. “Ik zat iedereen in Kyiv te vertellen hoe cool de karaoke in Rotterdam was. En ook openlijk af te vragen waarom we zoiets niet in Kyiv hebben.” Toen ze eenmaal door de oorlog vluchtte naar Rotterdam, besloot ze dan ook contact te zoeken met POING over de karaoke avonden. “We hadden meteen een klik”, zegt Kris daarover. “Ik heb geïnformeerd bij iedereen of ze er oké mee waren om het weer te gaan doen. Dus toen zijn we er toch weer mee begonnen. Heel bijzonder.”

 

Heb je gedachten over zelfdoding of hulp nodig? Neem dan contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl, bel 113 of 0800-113.