Schreeuw je longen uit je lijf bij een nieuw karaokebar

Het centrum van Rotterdam bruist normaal gesproken van de gezellige kroegen, maar wie wil zingen in een karaokebar heeft amper keus. De Nieuw Binnenweg is er één rijker. Karaoke Bar Fame is het nieuwe concept van Joris van Dongen. Hij staat te springen om zijn nieuwe kroeg open te gooien op 1 juni.

Op de plek van Karaoke Bar Fame vond je voorheen café Juke Joints (en daarvoor nog de Kraftbar en Le Vagabond). In januari besloot eigenaar Joris om Juke Joints in een nieuw jasje te stoppen. Het bleef niet alleen op het veranderen van het uiterlijk van de zaak. Bij de vernieuwing heeft hij zijn naam en het concept veranderd. “Er zijn niet veel traditionele karaoke kroegen in de stad te vinden. De enige is bij het P.C. Hooftplein”, zegt Joris. Waar volgens hem een gezellige sfeer hangt. Bij het bedenken van het nieuwe concept zijn voor Joris twee dingen belangrijk:. Het is belangrijk voor de klanten dat zij weten wat mijn kroeg te bieden heeft en wat het inhoudt. In Club Vice heeft Joris met externe bedrijven een karaoke-avond georganiseerd. “Ik wil de traditionele karaokebar hebben waar iedereen naar elkaar kan luisteren en dat vind ik niet echt in de stad.”

Tijdens het zingen en luisteren kun je genieten van drankjes en hapjes. En je kan natuurlijk liedjes uitzoeken. Dat kan via de menukaart waarop een QR-code staat die klanten met hun telefoon kunnen scannen. Ze kunnen kiezen uit 26.000 nummers van verschillende artiesten en genres. “Ik kan zelf niet zingen en ga het ook niet proberen”, zegt Joris lachend. Hij hoopt wel dat er veel mensen leuke liedjes gaan zingen om de sfeer gaande te houden. De coronacrisis gooide ook voor Joris roet in het eten, want de opening van de nieuwe kroeg zou plaatsvinden op 9 april.

De komende weken wordt er nog hard gewerkt om de winkel aan te passen aan de coronamaatregelen. Er mogen maximaal 100 mensen in de kroeg zitten inclusief het personeel. Ook wordt er gekeken naar de anderhalve meter afstand die tussen de klanten moeten zitten. Voor de zaak komt er nog een probleem bij kijken: namelijk het zingen. Door te zingen ademen we sneller en meer in en uit, hierover bespreekt het team nog oplossingen. “Ik hoop dat ondanks de coronacrisis mensen het heel erg naar hun zin gaan hebben.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat