Angelique uit ‘Met alle liefde’ terug in het tweede seizoen

In een nieuw seizoen van de serie ‘Met alle liefde’ krijgen we een kijkje in het leven van jonge Rotterdamse mantelzorgers. We zien wat voor zorg zij geven, voor wie ze zorgen en vooral welke impact de mantelzorg op ze heeft. “Je geeft een heel stuk van je leven op.”

Hoe is het nu met..
In de eerste aflevering gaan we terug naar Angelique van Vliet die we leerde kennen in seizoen 1. Angelique is mantelzorger van haar dochter Amy, die vanaf haar geboorte de stofwisselingsziekte Pyruvaat dehydrogenase complex deficiëntie heeft. Amy loopt hierdoor achter in haar ontwikkeling en heeft heel veel zorg nodig van haar moeder. Vier jaar later gaan we weer op bezoek bij Angelique. Ze is nog steeds mantelzorger voor haar dochter, maar er is wel een heleboel veranderd.

Zo is ze naar eigen zeggen ‘een stuk zelfverzekerder geworden’ en heeft ze meer tijd voor haarzelf gekregen. Door middel van een speciaal Persoonsgebonden budget, is Angelique nu betaald zorgverlener van Amy. Ze krijgt hiermee een fulltime loon. “Het geeft gewoon heel veel vrijheid… Het is gewoon meer tijd voor mezelf, ook omdat je minder zorgen hebt om geldzaken.” Als Amy naar het kinderdagcentrum gaat, besteed Angelique tijd aan creatieve ontwikkeling of gaat ze wandelen over de Erasmusbrug.”Ik kan nu beter ademhalen en niet omdat ik gestopt ben met roken, maar de lucht is gewoon vrijer.”

Jonge mantelzorgers
Een jonge mantelzorger is iemand die voor een familielid zorgt. Er kan in de familie of het gezin sprake zijn van een ziekte, lichamelijke/verstandelijke beperking, een psychische stoornis of een familielid met een verslaving. In de serie ‘Met alle liefde’ krijgen we een inkijk in het leven van jonge mantelzorgers. Wij maken kennis met de taken van de jonge mantelzorger en de zorgvrager. Tijdens deze serie zullen verschillende vormen van jonge mantelzorg naar voren komen.

Kijk de komende vier weken, elke donderdag, naar Met Alle Liefde op OPEN Rotterdam.
Deze serie is tot stand gekomen in samenwerking met Gemeente Rotterdam.