Anita helpt Roemeense honden: “Zonder hun was ik niet meer geweest.”

Anita moet rondkomen van 50 euro per week. Desondanks haar moeilijke leven helpt ze honden uit Roemenie. Ze zamelt spullen in en zorgt dat deze bij de honden terecht komen.

Anita Mulder is uit een een turbulente relatie gestapt. Haar ex mishandelde haar en stalkt haar nog steeds. Door alle problemen werkt ze niet meer en is ze een tijd depressief geweest: “Ja ik heb drie keer bijna zelfmoord gepleegd.” De liefde voor haar drie Roemeense hondjes hebben haar er doorheen gesleept: “De honden hebben mij echt gered. Armoede brengt echt eenzaamheid. Ik had echt niemand meer om me heen.” Het gaat ondertussen beter met haar. Ze krijgt van veel mensen spullen die ze meegeeft aan haar Roemeense vriendin Ioana. Ioana brengt de spullen met een busje naar Roemenië toe en zorgt ervoor dat dat de spullen goed terecht komen. Ze zou graag ook nog acties beginnen met inzamelbakken bij dierenwinkels, maar ze moet eerst een sponsor vinden voor het printen van posters en flyers die ze bij de inzamelpunten wil leggen.

Anita plaats ook Roemeense hondjes die een nieuw huis zoeken op haar Facebook pagina. Zo kwam Yvonne Nieuwland bij haar puppy. Ze is ontzettend blij met de nieuwe aanwinst voor het gezin en ze heeft bewondering voor wat Anita doet: “Ik steun dit alleen maar. Ik vind het fantastisch. Ik zou willen dat ik het kon.” Lachend vult ze aan: “Maar dan heb ik geen man meer vrees ik.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat