Annemarie Nodelijk bewijst: “je handicap hoeft je beperking niet te zijn”

De 33-jarige oprichtster van het tassenmerk Anniestijl, Annemarie Nodelijk, is een eersteklas inspirator. Na de verwijdering van een goedaardige hersentumor, is haar gezichtsvermogen geleidelijk gereduceerd tot blindheid aan het rechteroog en kokervisie aan het linkeroog. Ondanks dat maakt zij haar eigen tassen in haar atelier in Feijenoord.

“Ik zorg wel altijd dat vooraf alles klaar ligt, dus mijn stoffen, spelden en schaar, want als slechtziende wil je zo min mogelijk zoeken”, grapt Nodelijk, “het kost al genoeg energie en ik heb alle energie nodig om een tas te maken”. Dit gaat goed, want haar tassenmerk ‘Anniestijl’ wordt inmiddels op meerdere plaatsen in Rotterdam verkocht.

Het verhaal van Annemarie is er een van het overkomen van een beperking die zich op latere leeftijd heeft ontwikkeld. Na een intensief revalidatietraject heeft een deel van het herstel plaatsgevonden bij haar oma. “Oma zette mij letterlijk voor het eerst weer achter de naaimachine, omdat ik het maar gewoon moest proberen. Ik moest wel, want ze bleef net zo lang staan tot ik begon”, lacht ze, “dat is wel een schop onder mijn kont geweest, het begin van alles weer oppakken”. Hoewel oma pas heeft toegegeven dat dit eerste naaiwerk niet heel mooi was geworden, heeft het Annemarie toch kunnen motiveren om weer aan de slag te gaan en de confrontatie met zichzelf te overwinnen.

In een van de winkels waar haar tassen worden verkocht kijkt ze met trots naar haar collectie. “Als ik in winkels ben waar mijn spullen liggen vind ik dat heel bijzonder, vooral omdat de doktoren vroeger zeiden dat ik dit echt niet meer zou kunnen”. Nodelijk glundert als ze zegt: “Ik wil dit werk zo lang mogelijk blijven volhouden, tot de dood ons scheidt, het zijn echt mijn baby’s”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat