App om je favoriete plekjes in de stad te reserveren vanaf 1 juni

Vanaf maandag 1 juni mogen cafés en restaurants weer open om 12 uur, maar met maximaal dertig mensen tegelijk. Lunch, dineren of een museum bezoeken kan daarom voortaan alleen op online reservering vanwege de corona-maatregelen. De vraag naar reserving apps is daarom hoog: zoals de reserveringsapp ‘Plekkie’ ontwikkeld door twee Rotterdammers.

De Rotterdamse app is ontwikkeld door software programmeurs Frank Oprel en Jesse van Leth. Twee vrienden die Rotterdammers een handje willen helpen om vanaf 1 juni veilig te kunnen recreëren. Samen maakten ze de app de afgelopen weken in de avonduren.

De app ‘Plekkie’ is gratis en alleen te gebruiken in Rotterdam. Ondernemers stellen op de app hun beperkte plekken beschikbaar, zodat bezoekers een tijdslot kunnen reserveren. Alleen kleine gezelschappen kunnen reserveren. Aan een tafel mogen maximaal vier personen plaatsnemen, tenzij je huishouden uit meer dan vier personen bestaat. Hoe dat gecontroleerd wordt is onduidelijk.

Als je netjes hebt gereserveerd, is er nog geen garantie dat je naar binnen mag. Aan de deur voer je een controlegesprek met een van de medewerkers. Om er zeker van te zijn dat je de afgelopen 24 uur geen last hebt gehad van verkoudheid of koorts. Ook in de app ‘Plekkie’ is het onderdeel gezondheidscheck verplicht, zodat je kan aangeven dat je klachtenvrij bent. Anders kan je niet reserveren.

Kijk voor meer informatie op de website van de ‘Plekkie’ app.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat