Armoede uitgesloten – 16e editie Rotterdam Lezing live op OPEN Rotterdam

Topwetenschapper Derk Loorbach van de Erasmus Universiteit buigt zich op donderdag 7 juni in Arminius Rotterdam over het thema armoede tijdens de jaarlijkse Rotterdam Lezing en biedt hierbij onorthodoxe en concrete oplossingen. De 16e editie van de Rotterdam Lezing is vanaf 20:00 uur live te volgen op OPEN Rotterdam.

Fietsles op Zuid een weg uit de armoede?
Armoede kent vele gezichten. Eén op de vier kinderen in Rotterdam groeit er in op, maar ook termen als energie- en mobiliteitsarmoede spelen een grote rol in de Rotterdamse samenleving.
Wat kan hier tegen gedaan worden? Hoe sluit je het uit en hoe komt het het niet meer terug? Tijdens de Rotterdam Lezing deelt de bijzonder hoogleraar Sociaal-economische Transities Loorbach hierover zijn visie. De opening van De Rotterdam Lezing wordt verzorgd door burgemeester Aboutaleb en collegevoorzitter Kristel Baele van de Erasmus Universiteit.

LIVE OP OPEN ROTTERDAM
Vanaf 20:00 uur is de 16e editie van de Rotterdam Lezing live te volgen via openrotterdam.nl en via ons YouTube kanaal.
Kun je het niet live volgen? Kijk dan de gehele Lezing terug op onze tv-zender OPEN Rotterdam op zondagavond 10 juni om 19:00 en 21:00 uur. Hierna is het tevens terug te kijken via openrotterdam.nl/uitzendinggemist

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter