Arno is helemaal weg van het koningshuis: ‘Zit in mijn DNA’

Het is dinsdag Koningsdag, de dag waarop Nederland oranje kleurt en waarop veel gefeest wordt. Met corona is dat wat minder en zijn er bijvoorbeeld geen feestjes en vrijmarkten, maar Arno Tax-Pointer laat zich zich niet uit het veld slaan. De Rotterdammer is helemaal weg van het Koningshuis en kleurt de Boergoensevliet al dagen voor de verjaardag van koning Willem-Alexander oranje. 

“We hebben voor een bepaald bedrag vlaggen, stoepkrijt, kleurplaten en andere versiersels besteld. We hopen op die manier de Boergoensevliet toch een beetje oranje kleurt”, begint Arno, terwijl hij bij de buren langs de deur gaat. “Kies maar iets uit”, zegt hij tegen de buurvrouw die zojuist de deur open heeft gedaan. Arno wijst naar zijn bolderkar vol met oranje spullen. De buurvrouw kiest een kleurplaat uit. “Met mijn oranjegezindheid valt het op zich wel mee. Ik vind het wel leuk om een beetje te volgen. Mijn moeder is wel erg van het koningshuis”, vertelt zij.

Een oranjemuseum in huis
Ze is niet zo fanatiek als Arno, want die heeft zelfs een soort museum in huis. De zogenoemde Orange Room. Een kamer waar twee grote oranje fauteuils staan en op tafel een oranjeborrel klaar staat. Tegen de muren staan meerdere vitrinekasten. Daarin staan allerlei spullen die gelieerd zijn aan onder meer het koningshuis, waaronder zijn felgekleurde oranje schoenen. “Die heb ik elke Koningsdag aan.”

Zijn oranjegekte maakt echt onderdeel uit van zijn leven. “Het is een stukje van mijn DNA. Je leeft ook mee als er minder prettige dingen gebeuren, zoals het overlijden van Friso. Dat zijn dingen die impact hebben. Of als Beatrix besluit te abdiceren; dan moet je toch ook een traantje laten.”

Arno pakt uit tijdens Koningsdag

Ook tijdens Koningsdag zit Arno al klaar met versiering en al. Op de Boergoensevliet is de gezelligheid al gestart.