Baroeg krijgt nieuw pand: ‘De muzikanten hadden amper ruimte’

Na 42 jaar krijgt poppodium Baroeg een nieuw gebouw. Het huidige pand, dat in de beginjaren fungeerde als jongerencentrum, voldoet niet meer aan de eisen van de muzikanten en bezoekers. Daarom zijn de voorbereidingen voor vernieuwing al in volle gang!

Toen Baroeg in 1981 haar deuren opende als jongerencentrum, is er bij de bouw geen rekening gehouden met het feit dat het in de jaren 90 zou uitgroeien tot een poppodium. Het gebouw volstond al die jaren prima, maar de laatste periode kreeg de organisatie steeds meer klachten binnen, zowel van bezoekers als van muzikanten. “Zo is er voor de artiesten geen douche aanwezig, zijn de faciliteiten verouderd en is er amper kleedruimte backstage aanwezig”, vertelt Leon van Rijnsbergen, directeur van Baroeg.

Open Huis
Op zaterdag 17 juni om 14.00 uur verzorgt Baroeg een Open Huis om de plannen te delen. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om naar het voorlopige ontwerp van het nieuwe gebouw te komen kijken. Van Rijnsbergen: “Het ontwerp is in samenwerking met de gemeente Rotterdam bedacht. Het komt op dezelfde plek, maar wordt iets groter en we kunnen bezoekers en artiesten meer bieden. Baroeg wordt nu in ieder geval echt een poppodium!”

Meer weten? Op Baroeg.nl vind je alle info en updates.