Basisschool de Globetrotter geniet online van paasontbijt

De leerlingen van de basisschool de Globetrotter in Feijenoord genoten donderdagochtend online van een paasontbijt. Groep 2 en 3 aten met elkaar vanuit hun eigen woonkamer.

Juf Sandra, ook bekend van dit artikel ontbeet samen met haar klas. “Via Google Meets hebben we met elkaar afgesproken. Normaal gesproken wordt het ontbijt georganiseerd door de paascomissie en vieren we Pasen in de klas met de ouders. De oplossing was om het vanuit huis te doen. Op witte donderdag doen alle leraren een wit t-shirt aan en gaan we toch ontbijten.”

Sommige leerlingen zagen elkaar voor het eerst sinds de scholen gesloten zijn. “De eerste twintig minuten werd er veel naar elkaar gevraagd. Toen moest ik de kinderen wel even op ‘stil’ zetten en ben ik het rijtje af gegaan zodat ze elkaar konden zien en spreken.”

Om er toch een klassikaal moment van te maken, heeft Sandra de leerlingen allemaal een opdracht gegeven. Zo moesten ze een placemat inkleuren en eierdopjes schilderen. “Dit deden we in het kader van ‘iedereen laat wat zien’. Dus alle kinderen hebben wat geshowd. Iemand heeft bijvoorbeeld wat voorgelezen en een ander meisje speelde een stukje piano.”

Wat deze ochtend zo speciaal maakte volgens juf Sandra was dat zij de kinderen eindelijk weer bij elkaar kon zien. “Het leukst om te zien was de interactie tussen de kinderen met elkaar en met mij.” Nadat Sandra een stukje heeft voorgelezen, vertelde ze ook iets meer over de geschiedenis van Matses en speelde ze het spelletje ei-tikken.

“We hebben afgesproken elkaar nog een keer te zien en misschien samen te lunchen.” Zo blijven de leerlingen van Globetrotter tijdens de coronatijden toch met elkaar in contact.

Hoe vier jij Pasen in de coronatijden? Tijdens de intelligente lockdown willen we toch de paassfeer in huis brengen. Daarom roepen we jullie op net als de leerlingen van de Globetrotter foto’s en filmpjes te delen van jouw Pasen. Dit kan door een mail te sturen naar [email protected] of tag ons op socialmedia! Lees hier de hele oproep.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat