Basisschoolkinderen zamelen 3000 euro in met beklimmen van de Euromast

Bewegen is gezond! In dat kader beklommen basisschoolkinderen uit Rotterdam de trappen van de Euromast beklimmen en gingen ze schaatsen in Het Park. Met het traplopen haalden zij een flinke geldsom op voor het Ronald McDonald huis.

De kinderen wisten €3022,47 voor het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam op te halen. Het Ronald McDonald huis biedt een thuis aan ouders van kinderen die ziek zijn of een beperking hebben.

De kinderen liepen niet tegelijkertijd de trappen op, maar werden in groepen verdeeld. De eerste groep kinderen ging naar het IJsvrij Park Festival in Het Park om te schaatsen. De andere groep begon met het het beklimmen van de 589 treden van de Euromast.

Rafael Krijgsman van Running Rebels Rotterdam wilde dit organiseren om de kinderen aan het bewegen te krijgen: “Heel veel kinderen zijn niet aangesloten bij een sportvereniging en we willen dat ze gaan sporten. We proberen op een leuke avontuurlijke manier ze aan het sporten te krijgen. Wat is een leukere manier dan de Euromast oprennen?”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter