‘Beatrixbad in Oostelijk Zwembad moet snoezelbad worden’

Na een restauratie van ongeveer anderhalf jaar opende het Oostelijk Zwembad in 2014 weer de deuren. De restauratie duurde niet alleen veel langer dan gepland, het was ook duurder, waardoor een deel van het zwembad – het Beatrixbad – dicht bleef. Vijf jaar later is het zwembad bezig met een crowdfunding om ook het Beatrixbad te openen en er een revalidatiebad van te maken.

“De renovatie van het hele zwembad heeft ongeveer 8 miljoen euro gekost. Wij zijn er ontzettend blij mee. Alleen is helaas het Beatrixbad niet gerestaureerd”, vertelt manager Alfred van Doorn. Het bad staat droog. “Het zwembad wordt nu gebruikt voor kunsttentoonstellingen”, vertelt directeur Hans Timmerman.

Als het aan hem en manager Alfred ligt is dat niet voor lang. “We hebben zo’n 8 ton nodig om het zwembad weer zwembaar te maken en we willen er een ‘snoezel-zwembad’ van maken”, vertelt directeur Timmerman. Dat is een bad waar gehandicapten en ouderen kunnen revalideren. “Ik loop weleens in de wijk en dan vraagt men mij of het Beatrixbad nog terugkomt”, vertelt Alfred. “Ik zeg dan: we knokken er nog steeds voor.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter