Underground Street Boyz

Drie rappers hebben besloten dat ze het samen gaan maken in de hip-hop wereld. Een cameracrew volgt ze door hun reis naar roem en geld. De rapgroep bestaat uit de misselijkmakend arrogante Monnie Stacks, de tree-hugger MidiJoker Willy, en de onzekere Rapper Rolf. De vreemde combinatie van deze drie uiteenlopende persoonlijkheden maakt dat hun reis naar fame niet altijd even soepel verloopt. Eigenlijk gaat er zelden iets goed. Maar ze blijven gepassioneerd en gedreven, en dankzij hun inzet en motivatie komen ze verder dan verwacht.

Op eigen initiatief nemen ze meerdere nummers op die ze zelf schrijven en produceren. Daarnaast maken ze videoclips, fotoshoots, en ondernemen ze nog veel meer stappen om hun namen op de kaart te zetten. In deze komische mockumentary zien we de nodige problemen die komen kijken bij het oprichten van een rapgroep, zoals ruzie, low-budget problemen, verdwaald raken en nog veel meer. Maar we zien ook de mooie dingen, zoals de kleine overwinningen van het maken van een nieuw nummer, en het keer op keer opnieuw opstaan wanneer er een tegenslag is. Die overwinningen (en een groot deel arrogantie en zelfoverschatting) zorgen ervoor dat de groep samen blijft en door blijft vechten. Niemand kan deze jongens vertellen dat ze iets niet goed kunnen (hoe terecht het ook is), en daar valt een leerzame les uit te halen.

Underground Street Boyz is een serie gemaakt door mensen met veel liefde voor hip-hop, en steekt de draak met de huidige hip-hop cultuur. De serie biedt een uniek en humoristisch kijkje in het leven van underground rappers. Groei mee met deze personages, en geniet vooral van de muziek.

Aflevering 23 – De Vriendschap
De rappers maken de buurt onveilig met hun openbare dronkenschap, en vallen de buurt, en Tess
lastig. Hoewel ze zullen schrikken wanneer ze de beelden terugzien, kunnen wij er nu van genieten.
Wanneer de zon en de katers zijn opgekomen, ontvangt Monnie Stacks een verrassend telefoontje.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/6Rf7UN6IyGs” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Aflevering 22 – De CD’s
Rapper Rolf komt toevallig Monnie Stacks en MidiJoker Willy tegen, en Stacks is niet erg blij hem te zien. Uiteindelijk zal Rolf mee moeten doen met het verkopen van de CD’s, terwijl hij vindt dat de mixtape niet klaar is om verkocht te worden. Hoe zal hij dit oplossen zonder respect van de groep te verliezen?

Aflevering 21 – De Verkooptechnieken
MidiJoker Willy en Monnie Stacks proberen of ze in Den Haag meer succes hebben met verkopen. Rapper Rolf wordt steeds moedelozer van zijn eenzaamheid.

Aflevering 20 – De Aanpak
Terwijl Rapper Rolf op zijn gasten wacht, proberen MidiJoker Willy en Monnie Stacks op straat CD’s te verkopen. Dit gaat niet heel goed en ze besluiten hun aanpak aan te passen.

Aflevering 19 – De Feiten
Dik Bleek heeft een verrassing voor de groep: Een stapel CD’s van de mixtape! MidiJoker Willy en Monnie Stacks worden de straat opgestuurd met de missie om deze CD’s te verkopen, maar er klopt nog iets niet helemaal aan het kostenplaatje. Ondertussen viert Rapper Rolf zijn verjaardag.

Aflevering 18 – De USB
Nog een paar uur en dan moeten de rappers hun mixtape inleveren. Gaat dat lukken, en hebben ze genoeg?

Aflevering 17 – De Inspiratie
Nog steeds bezig met de mixtape in de late uurtjes, wordt de groep moe en begint de inspiratie weg te zakken. Toch moet er een resultaat komen, dus proberen de rappers met behulp van gezonde en ongezonde hulpmiddelen wakker te blijven.

Aflevering 16 – De Bikkel
In een rap tempo (get it?) nemen de boys nieuwe nummers op, maar het wordt laat en Tess probeert te slapen. Een mixtape schrijven en opnemen in één nacht kan natuurlijk niet volledig zonder tegenslagen zijn.

Aflevering 15 – De Mixtape
Dik Bleek vindt dat het tijd wordt om de verschillende individuen tot één rapgroep te brengen. Tot nu toe waren het altijd Monnie Stacks, MidiJoker Willy en Rapper Rolf, maar dat moet onder een verzamelnaam komen. Ook blijkt er besloten te zijn dat de rappers de volgende dag een mixtape af moeten hebben, en dat betekent dat er in een korte tijd veel werk verricht moet worden.

Aflevering 14 – De Derde Rapper
Na een dag hard werken komen alle elementen samen en kunnen we eindelijk het eindresultaat van de samenwerking aanschouwen. Is het de moeite waard geweest?

Aflevering 13 – De Tekst
Monnie Stacks heeft moeite met het schrijven van een goede tekst, en dit houdt de boel enorm op. Henny van Hooning heeft zijn best gedaan om zijn beste gedrag te behouden, maar frustratie komt erg hoog te zitten. Ondertussen is MidiJoker Willy nog altijd verdwaald.

Aflevering 12 – De Neusfluit 
Ondanks de tegenslag besluiten de rappers en de muzikanten er toch maar het beste van te maken en hun talenten te bundelen. Rapper Rolf laat zijn bekwaamheid zien met zijn favoriete instrument, en MidiJoker Willy gebruikt zijn bijzondere talenten om op de goede locatie te komen.

Aflevering 11 – De Band
Dik Bleek vindt dat het tijd is dat de rappers iets substantieels gaan maken. Om ze daarin tegemoet te komen regelt hij een samenwerking met een band. Er ontstaat discussie over hoe ze daar zullen komen, want het is niet op loopafstand maar Willy weigert in een auto te gaan wegens luchtvervuiling. Ze splitsen zich op, maar wanneer de rappers uiteindelijk op het adres aankomen, wacht ze een verrassing.

Aflevering 10 – De Natuur
Opgesplitst in twee groepen en verdwaald in het bos. Dit is hoe ze de nacht doorbrengen. Wie zal er het eerst thuis komen? MidiJoker Willy en Rapper Rolf, of Monnie Stacks, Blushes en Tess? De vraag is hier vooral: Wie is één met de natuur en wie is een bange schijterd?

Aflevering 9 – De Ruzie
De vete tussen Monnie Stacks en MidiJoker Willy borrelt tot een hoogtepunt, en de twee gaan op de vuist. Willy haalt troost uit het feit dat hij in de natuur bij zijn familie is, maar wanneer het tijd wordt om naar huis te gaan, ontstaat er een discussie tussen Stacks en Willy die wellicht een breuk in de groep veroorzaakt.

Aflevering 8 – De Fotoshoot
Op advies van de manager gaat de groep, met Tess als fotografe en Blushes als model, het bos in voor een fotoshoot. Iedereen is gemotiveerd, maar de frictie tussen MidiJoker Willy en Monnie Stacks zorgt voor een niet-zo-soepele samenwerking.

Aflevering 7 – De Manager
De videoclip van ‘Monnie’ staat online, en heeft maar liefst VIJFTIEN views! Genoeg reden voor Monnie Stacks om van een taartje te genieten. Helaas loopt het niet goed af voor het taartje, en MidiJoker Willy krijgt hier de schuld van. Dit veroorzaakt beef tussen de twee rap-titanen. Ondertussen heeft een manager genaamd Dik Bleek interesse gekregen in de groep en nodigt ze uit voor een gesprek.

Aflevering 6 – De Motion-Capture Suite
Na het filmen van de videoclip gaan de rappers direct aan de slag met het monteren van de video. Rapper Rolf heeft hier de kans al zijn technologische snufjes te demonstreren, en vermaakt zich kostelijk terwijl hij rustig gaat monteren. Het lukt Monnie Stacks om deze rust en vrede om zeep te helpen.

Aflevering 5 – De Clip
De rappers en Blushes gaan eropuit om de videoclip van ‘Monnie’ op te nemen, met Rapper Rolf achter de camera en Monnie Stacks in de regie moet dat toch goed komen. Of niet?

Aflevering 4 – De Danseres
Een tijdje na het opnemen van het nummer ‘Monnie’, besluit de groep er een videoclip bij op te nemen. Ze spreken af in de huidige woning van Rapper Rolf (die door een zekere reden niet meer in zijn eigen huis woont, maar naar zijn halfzus Tess heeft moeten verhuizen), maar op het moment dat de danseres op het laatste moment afzegt ontstaat er onrust tijdens de voorbereiding.

Aflevering 3 – De Nieuwe Beat
Het afronden van de eerste hit zorgt voor de nodige drama, want Monnie Stacks kan er niet goed tegen om Rapper Rolf te lang aan het woord te laten, wat best lastig kan zijn als er een raptekst opgenomen moet worden. Daarnaast horen we eindelijk wat Blushes in huis heeft.

Aflevering 2 – De One-Taker
Terwijl de rappers bezig zijn met het opnemen van hun eerste “hit”, worden ze bezocht door een zangeres, genaamd Blushes. Terwijl Blushes zich klaarmaakt om de studio op te blazen met haar ongekende talent, neemt MidiJoker Willy zijn deel van het nummer op.

Aflevering 1 – De Track
Drie amateuristische rappers (Monnie Stacks, MidiJoker Willy en Rapper Rolf) komen samen om een nummer te maken (of zoals Monnie Stacks zelf omschrijft: Een Monsterhit). Een cameracrew volgt en interviewt ze terwijl ze op gênante wijze laten zien hoe een ego het zelfbeeld aan kan tasten. In deze aflevering demonstreert Monnie Stacks zijn raptalent.

Trailer Aflevering 1 – De Track

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter